Parasailen / Snorvliegen

Je zit met riemen vast aan je instructeur, de parapente (parachute) ligt achter ons in het gras, de lierkabel zit vast aan je harnas. Over de radio geeft de instructeur opdracht om het lieren te starten, je rent een paar grote passen en dan ga je in tandemvlucht omhoog als aan een grote vlieger, wanneer je op 300 meter hoogte bent aangekomen, mag je de lierkabel losmaken van de instructeur en tussen je benen zie je de kabel aan een parachute naar beneden verdwijnen.

foto
Langzaam draai je je bochtjes, je mag zelf sturen van de tandemmaster. Je geniet van de stilte en van het uitzicht. Naar een paar minuten maak je je op voor de landing. Je kom uit je zitje en je zie de grond op je afkomen. Op een paar meter hoogte begin je met rennen en langzaam voel je de grond onder je voeten komen en je rent totdat de tandemmaster zegt dat je mag stoppen. Einde van weer een mooi avontuur.

Ik heb parasailen bij het Eiland van Maurik gedaan, leuk om eens mee te maken. Wat tegenwoordig ook helemaal in opkomst is, is snorvliegen, dan heb je een grote propeller achterop die je de lucht induwt. Daarmee kun je uren vliegen. Met parasailen kun je in Nederland meestal geen lange vluchten maken, tenzij je bij de duinen aan 't soaren bent. In de bergen zie je wel dat ze uren aan hun scherm kunnen hangen, doormiddel van stijgwinden.
Laatste update
MMT
Foto view