Vervoer slachtoffer

foto
Veel mensen denken dat wanneer de Lifeliner vertrekt zonder slachtoffer, het team voor niets is geweest. Maar zoals eerder vermeld is de doelstelling van de Lifeliner of MMT-voertuig het ter plaatse brengen van een MMT-arts en MMT-verpleegkundige. In sommige gevallen wordt het slachtoffer met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Maar in de meeste gevallen, zal het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. Mocht de kennis van de arts nodig zijn bij het vervoer, dan zal de arts meegaan met de ambulance. De Lifeliner zal de arts later weer ophalen bij het ziekenhuis waar het slachtoffer heen is gebracht.

De voordelen van een ambulance ten opzichte van een Lifeliner zijn:

  • In de ambulance is er meer werkruimte voor de AMBU-verpleegkundige en arts.
  • In de ambulance is er makkelijker in te grijpen, vliegend in de lucht moet je toch alles vanuit je stoel doen. Een ambulance is makkelijker even stil te zetten langs de weg.
  • Een Lifeliner is meestal een eindje van het incident aan de grond gezet, de ambulance is vaak op de plaats incident zelf.
  • Voordat de Lifeliner de lucht in kan, moeten alle spullen van het MMT ook weer in de heli zijn, dit kost tijd.
Men zal alleen voor transport per helikopter kiezen als dat voordelen oplevert ten opzichte van de ambulance. Anders zal altijd voor de ambulance worden gekozen.
Laatste update
LifeFlight.nl
Foto view